Door Mathilde te kiezen als Muze voor de Terneuzense kunsten wordt het mogelijk om een heel breed scala aan kunsten te tonen. Mathilde stond niet alleen voor beeldende kunsten, maar ook voor podiumkunsten, grafische kunsten, fotografie, film, muziek en mode ontwerpen. Hierdoor zal de Mathildedag in het teken staan van diversiteit op het gebied van kunst in al haar vormen en verschijning.

 

Programma Mathildedag

11.00 uur

Aankondiging door stadsomroeper Marco van Avermaete van de opening van de “Huiskamer van Mathilde” bij Atelier Blokken 10 van Jozien van Langevelde met a capella muziek van Con Grazia. Tevens worden er kunstwerken, geïnspireerd op Mathilde, tentoongesteld. Er pendelt een treintje tussen De Blokken en het Theaterplein.

11.45 uur

Aankondiging door Stadsomroeper Marco van Avermaete.
Officiële opening van de expositie “Mathilde Komt Thuis” d.m.v. een toespraak door de burgemeester van Terneuzen Jan Lonink, in Galerie Kunstcafé Lokaal 54. Nieuwstraat 54, met a capella muziek van damesgroep Con Grazia.

12.40 uur

Aankondiging door Stadsomroeper Marco van Avermaete.
Onthulling van het Mathilde drieluik van kunstschilder Roeland van der Kley, in aanwezigheid van burgemeester Jan Lonink en wethouders Frank van Hulle en Paula Stoker, in het Oude Postkantoor op de hoek Nieuwstraat/Westkolkstraat. Meerdere kunstenaars tonen hier hun kunstwerken als onderdeel van de expositie “Mathilde Komt Thuis”. Eveneens met a capella muziek van Con Grazia.

13.30 uur

Optreden van djembégroep Mama Afrika op het Arsenaalplein.
Bij slechte weersomstandigheden in atelier/galerie Andrea Janssens, waar tevens bijzondere kunst tentoongesteld wordt. Tevens staat hier het BlingBling Buffet van Beeldstation waar kinderen zich creatief uit kunnen leven in het maken van een sieraad m.b.v. recyclematerialen.

14.00 uur

Schelde Theater. Inleiding door Jeffrey Walhout. Hierna volgt de aankondiging van stadsomroeper Marco van Avermaete van de Performance van NaVerteldia, Nadia Waumans.

14.45à 14.50 uur

Modeshow, met als start een openingsdans van balletschool Petrella Lion.

Aansluitend Stadsomroeper Marco van Avermaete die de lezing van
Lisette de Zoete aankondigt, auteur van het boek ‘Mathilde’.

Aansluitend Djembegroep Mama Afrika op het Theaterplein

16.25

Schelde Theater. Inleiding door Jeffrey Walhout

Aansluitend a capella muziek van damesgroep Con Grazia

16.40

Aankondiging van de Performance van NaVerteldia, Nadia Waumans. door Stadsomroeper Marco van Avermaete

Aansluitend modeshow, met als start een openingsdans van balletschool Petrella Lion.

Vanaf 20.30 uur

Afterparty bij The Chandelier, Nieuwstraat 56. Iedereen is welkom!