Mathilde (Willink), de muze van schilder Carel Willink en degene die met grote flair de jurken van ontwerpster Fong Leng droeg, heb ik geportretteerd als de sprankelende, excentrieke, avontuurlijke vrouw die ze was.Ik heb haar een eigen bedachte, wervelende jurk aangetrokken, aangevuld met de kanten kap en het bloedkoralen collier met gouden knoop uit de traditionele klederdracht die in Terneuzen werd gedragen.
Ik heb haar geplaatst in een abstract Zeeuws landschap, met de Schelde op de achtergrond. Boven het licht golvende water de Nederlandse luchten met hun eeuwig spel van wolken, zon en stortbuien; afwisselingen in het weer die het leven van Mathilde reflecteren.
Het schilderen van dit doek voelde als een avontuur en ik had er best lef voor nodig, vooral voor de spetterende uithaal over haar jurk. En zo hoort het ook, de persoon Mathilde, die ik nu een beetje leer kennen als een heerlijk gek, maar sympathiek en slim wijf, moet in mijn doek voelbaar worden.


Website: http://sylviathijssen.nl/home.html