Met haar abstracte hedendaagse kunst wil Ida Broekhart de aandacht vestigen op de intergenerationele balans. Door (industrieel) afval in kunstobjecten te verwerken wil de textielkunstenares bijdragen aan de positieve kringloop van moeder aarde.

In Project Vintage zijn objecten ontstaan met als thema de wegwerp maatschappij. Tijdens het experiment met gebruikt plastic & afval wol, met sprokkelhout & vintage knopen en met acrylverf & afval ontstonden ongewone combinaties. Dynamische objecten, die het verleden met het heden verbinden. Bauhaus geïnspireerd en getransformeerd tot ecologisch verantwoorde symbolen van welzijn.

Haar ‘Contemporary Textile Art’ werd in het boek ‘Textiel leeft!’ gepubliceerd, in de catalogus ‘Kunstwerken voor Water’ en ze was één van de 19 (inter-)nationale kunstenaars die door de stichting ‘Aquarius’ uitgekozen werden om te exposeren in het Provinciehuis Utrecht.
In mei 2015 verscheen er een artikel over haar werk, haar motivaties en invloeden in het Engelstalige kunsttijdschrift ‘Sachet Mixte’.
Ida exposeerde o.a. in galerie Werklicht, Museum Bussemakerhuis Born, in Tavenu kunsthal Maasland, in het Huis der Zotheid Rotterdam, in Beeldentuin Zon & Leven Krimpenerwaard en zij was uitgenodigd deel te nemen aan het textielfestival in Doesburg. De kunstenares woont en werkt in de Randstad.


Website: https://idabroekhart.blogspot.nl