Ik heb een drieluik gemaakt om haar leven weer te geven.

Alle werken heb ik op de achterkant van het doek geschilderd. Ik voelde dat het paste bij hoe ik terugkijk op Mathildes leven. Ze was vrijgevochten, naturel op haar manier en bij vlagen onvoorspelbaar. Mathilde paste niet in een frame, daarom heb ik gekozen voor vrij hangende doeken.

Dit is het middelste schilderij van het drieluik.Titel: Leven!

Mathilde was een eigenzinnig, kleurrijk en sprankelend persoon. Volop in de aandacht door de opvallende kleding, extravagante make-up, poserend in schilderijen van Karel Willink en regelmatig in het nieuws.

Het was een uitdaging voor mij om Mathilde weer te geven op de onbewerkte kant van het doek, omdat het er meteen correct op moest komen. Opvallend vond ik haar sterk opgemaakte ogen, die ik extra groot heb gemaakt, omdat ze gezien wilde worden. Haar handen verborgen achter haar rug, zij vond zichzelf totaal niet creatief.

Het water was een belangrijk gegeven in haar leven. In dit schilderij rijst ze op uit de Zeeuwse wateren in een bloemrijke jurk en komt tot haar recht in Amsterdam, klaar voor het avontuur, het leven!

Het drieluik is te bewonderen in het oude Postkantoor in Terneuzen.

De andere twee werken zijn getiteld ‘Vertrek’ en ‘Einde’.


Website: http://simonegrootveld.nl