Silene van Waveren ruim 20 jaar werkzaam als Beeldend kunstenaar, te Den Dolder. Daarvoor was ik werkzaam als redacteur bij het tijdschrift Marion, bij de encyclopedie ‘Het Komplete Handwerken’ en ‘Handwerken zonder grenzen’.
Creativiteit speelde ook in deze loopbaan een belangrijke rol. Ik heb een afgeronde modeopleiding die ik in Amsterdam volgde. Gedurende een aantal jaren volgde ik de avondopleiding aan de School voor Beeldende Kunsten in Utrecht.
Techniek Niet alleen keramiek/klei is voor mij een uitdaging, ook werken met glas, textiel, aluminiumcement/marmer, papierkunst en nog vele anderen materiaalsoorten.
Mathilde Willink: expositie in Terneuzen, hier heb ik geen moment aan getwijfeld. Ze inspireerde me al als kind. Ik heb haar 1x in Amsterdam gezien, maar durfde haar niet aan te spreken. Zeker een uitdaging om postuum voor haar beelden te mogen maken.


Website: https://www.silenevanwaveren.nl/