Mathilde, getrouwd met de kunstenaar Carel Willink, was in de jaren “60 en begin “70 van de vorige eeuw, in de prachtige kleding ontworpen door Fong Leng, een uitzonderlijke icoon met een sterke uitstraling van vernieuwende en intrigerende schoonheid. Het verbaast me niet dat een creatieve organisatie in haar geboorte stad Terneuzen haar wil herdenken met een kunstmanifestatie.
Als generatie genoot en als ex-modeontwerper, die Mathilde en Fong Leng volgde, leek het mij een reden om bij de organisatie een voorstel in te dienen om met drie schilderijen Mathilde te herdenken.
In mijn schilderijen neem ik mijn ervaring als als ex mode-dessin-en grafisch ontwerper mee.
Mijn werken zijn in de breedte conceptueel gebaseerd op Mode en de Schoonheid. Met mijn schilderijen hoop ik een bijdrage te kunnen geven aan een mooie herinnering aan Mathilde.


Website: http://goewieart.nl/